Toegankelijk Ziekenhuis

Dijklander Ziekenhuis Hoorn, een ziekenhuis dat (opnieuw) gebouwd is in 2003 en meteen rekening houdt met toegankelijkheid.

Overal waar kan zijn er schuifdeuren of anders deuren met een sensor die automatisch open gaan als je er door wilt.

Zoals in mijn beoordeling is geschreven, zijn er ook diverse toiletten voor de mindervalide bezoekers.

Echter kwamen er klachten binnen bij Rolstoelvriendelijk Hoorn over de ingang aan de stationszijde van het ziekenhuis. Deze wordt toch wel als stijl ervaren door de bezoekers.

Na een gesprek met medewerkers van vastgoed zijn ook zij tot de conclusie gekomen dat het best wel zwaar is. Vooral het laatste deel is het meeste stijl. Het hellingspercentage is toch wel 1:12 (8,33%). Voor dit soort hellingen is een percentage van 1:20 (5%) meer wenselijk, maar het liefst iets minder, want dat verschil merk je heel goed als je iemand omhoog moet duwen.

Er zijn een aantal voorstellen gedaan waardoor de hellingspercentage omlaag gebracht kan worden en daar wordt nu naar gekeken door het team vastgoed. Zo wordt er rekening gehouden met bezoekers die vanaf het station komen, maar ook met cliënten die vanaf het nabij gelegen verzorgingshuis Lindendale komen.

Ook is de ingang van de SEH besproken en wordt er daarnaar gekeken of ook die helling naar de ingang minder stijl kan.

In het pand is er een gang richting Fysiotherapie. Door hoogte verschil tussen de beide panden is ook hier een helling. Ook deze wordt als stijl ervaren, maar daar wordt nu niks mee gedaan, omdat er in de nabije toekomst het oude pand gesloopt gaat worden en er een nieuw pand wordt neergezet dat op gelijke niveau zal zijn met het huidige “nieuwe” deel.

Zodra er een plan van aanpak voor de ingang van de stationszijde klaar is, dan wordt ik daarover geïnformeerd.

Wordt vervolgd.

You may also like...