Uptown Records Hoorn

Langspeel platen (LP’s), decennia lang zwarte goud dat voor een heleboel gezelligheid zorgde in menig huiskamer. Begin jaren 50 van de vorige eeuw kreeg de LP een ware opmars en kwamen er ook kleine plaatjes op de markt (de Single).

Door de digitale opmars raakte de LP steeds meer in de vergeethoek en werd het een gespreksitem over hoe het was om naar een plaatje te luisteren en om bij de DJ een plaatje aan te vragen.

De laatste jaren maakt de LP een ware comeback en zelfs de tieners van nu zijn te vinden in de platenwinkels.

In Hoorn hebben wij Uptown Record, die te vinden is in de Nieuwsteeg, een zijstraat tussen de Gouw en de Grote Noord.

Als je binnen komt, dan komt het nostalgische gevoel meteen op je af. Terug naar de periode dat het luisteren van een plaat in de winkel, voordat je deze ging aanschaffen, nog normaal was.

Met een gewone rolstoel naar binnen gaan is geen probleem. Zelf een wat grotere (elektrische) rolstoel komt naar binnen, doordat de ingang een dubbele deur bevat.

Als je echter wilt gaan snuffelen in de bakken, dan kan dat voor sommige wel een ding zijn. Op de facebookpagina van Uptown Records zijn foto’s van de indeling te vinden en dan zul je zien dat de platenbakken recht en diep zijn, waardoor het lastig kan worden op zelfstandig te kunnen kijken of jouw plaat er tussen staat. Gelukkig zijn de personeelsleden erg behulpzaam bij jouw zoektocht.

De ruimte van de gangen tussen de platenbakken is ruim genoeg voor een gewone rolstoel. Ik vraag me af of een elektrische rolstoel hier net zo makkelijk door kan komen.

Ben je een muziekliefhebber en verzamelaar? Dan ben je hier op het juiste adres

https://www.uptownrecords.nl/

You may also like...